Menü Bezárás

Villamosenergia kereskedők

villamosenergia kereskedő

A villamosenergia kereskedők olyan vállalkozások, amelyek villamos energiát vásárolnak és értékesítenek a villamosenergia-piacon. Magyarországon a villamosenergia-piac 2007-ben liberalizálódott, azóta a lakossági és a nem lakossági felhasználók szabadon választhatnak kereskedőt.

A villamosenergia kereskedők feladatai

A villamosenergia kereskedők feladata, hogy a felhasználók számára megfelelő áron és feltételekkel biztosítsák a szükséges villamos energiát. Ehhez a nagykereskedelmi piacon vásárolnak villamos energiát, majd azt továbbértékesítik a felhasználóknak. A kereskedők különböző típusú szerződéseket kínálnak a felhasználóknak, amelyek különböző árképzési módszerekkel működnek.

A villamosenergia kereskedők típusai

Két fő típust különböztetjük meg:

  • Lakossági kereskedők: A lakossági kereskedők villamos energiát értékesítenek lakossági felhasználóknak, például háztartásoknak és vállalkozásoknak.
  • Nem lakossági kereskedők: A nem lakossági kereskedők villamos energiát értékesítenek nem lakossági felhasználóknak, például gyáraknak, kereskedelmi létesítményeknek és intézményeknek. Ilyen a mi cégünk is. Aktuális ajánlatunkat ide kattintva kérheti.

A villamosenergia kereskedők közötti verseny

A villamosenergia kereskedők közötti verseny a felhasználók számára kedvező, mivel lehetővé teszi számukra, hogy a legjobb áron és feltételekkel biztosítsák a szükséges villamos energiát. A kereskedők összehasonlításakor érdemes figyelembe venni az alábbi szempontokat:

  • Ár: A kereskedők különböző árképzési módszereket alkalmaznak. Az egyik leggyakoribb módszer a fix árú szerződés, amelyben a felhasználó egy adott időszakra fix áron kapja az áramot. Egy másik lehetőség a változó árú szerződés, amelyben az ár a piaci áraktól függ.
  • Feltételek: A kereskedők különböző feltételeket kínálnak a felhasználóknak. Ilyen lehet például a szerződés időtartama, a felmondási feltételek, a számlázás módja vagy a szolgáltatások köre.
  • Szolgáltatás: A kereskedők különböző szolgáltatásokat kínálnak a felhasználóknak. Ilyen lehet például a telefonos ügyfélszolgálat, az online ügyintézés vagy a fogyasztásfigyelés.

Cégünk aktális ajánlatát ide kattintva kérheti mindössze pár adat megadásával

A jövő

A villamosenergia-fogyasztás növekszik, és egyre több felhasználó vált át a szabadpiacra, így a villamosenergia kereskedők piaca várhatóan tovább növekedni fog a következő években.A kereskedőknek alkalmazkodniuk kell ehhez a növekedéshez, és új termékeket és szolgáltatásokat kell kínálniuk a felhasználóknak. Magyarországon a villamosenergia kereskedők száma folyamatosan növekszik. A Magyar Energia Hivatal honlapján közzéteszi a villamosenergia kereskedelmi engedéllyel rendelkezőket.

Cégünk aktális ajánlatát ide kattintva kérheti mindössze pár adat megadásával