Menü Bezárás

Kereskedőváltás

Annak érdekében, hogy Ön is megkaphassa a kedvezőbb árainkat nemcsak szerződést kell kötnünk egymással, hanem un. kereskedőváltáson is keresztül kell menni. Ez egy jogszabályban rögzített folyamat, nagy része a háttérben zajlik, de néhány fontos dologra Önnek kell figyelmet szentelni.

A sikeres kereskedőváltás lépései röviden:

  1. megnézni a jelenlegi szerződés felmondásának a lehetőségeit,
  2. elfogadni az ajánlatunkat,
  3. írásban felmondani a jelenlegi szerződést,
  4. felmondás visszaigazolása szerint eljárni,
  5. szerződéskötés

Bővebben:

  1. Nézze át az aktuális szerződésében a felmondásra, megszűnésre vonatkozó kondíciókat, különös tekintettel a határidőkre, közlési formákra (e-mail vagy levél, mit kell beleírni stb) és az esetleges utolsó ajánlattételi (last call) kötelezettségre. Készítse el a szerződés felmondást ami egyben a kereskedőváltás bejelentése is az aktuális kereskedőjének. Egy minta innen letölthető.
  2. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje kedvező árajánlatunkat.
  3. Miután elfogadta az ajánlatunkat és teljesítette az 1. pontban írt kötelezettségeit juttassa el a felmondást az aktuális kereskedőjének és kérje a visszaigazolását a felmondás elfogadásáról. Ha a visszaigazolást nem kapja meg 5 munkanapon belül, kérje újra és újra.
  4. Ügyeljen rá, hogy ne legyen lejárt tartozása. Ha előlegszámlát kap (ilyet küldhet az aktuális kereskedő) azt is fizesse határidőre. Lejárt tartozás esetén a kereskedőváltás nem jön létre és magasabb ára lesz.
  5. Megküldjük Önnek az ajánlat alapján elkészített szerződéstervezetet, leegyeztetjük majd aláírjuk. ezzel egyidőben, de legkésőbb 21 nappal a szerződésünk indulása előtt a kereskedőváltást bejelentjük a területileg illetékes elosztónak. Ez a háttérben lejátszódó folyamat, a kereskedőváltás nem jár semmilyen észrevehető eseménnyel.

Röviden ennyi.